Unieke MTB fietsvakanties in Hongarije
Uitstekend materiaal

Onze e-MTB's zijn 250 Watt met supercondensator en geveerd.

Prachtige MTB routes

Door bosgebieden, langs meren en door verstilde dorpjes. 

Mooie accommodaties

Je verblijft in luxe vakantiehuizen voorzien van alle gemakken.

Voor komend seizoen organiseren wij geen MTB  fietsvakanties

Dagtour ten noorden van het Balatonmeer

Volledig door ons op maat geregeld

Een fietsweek is feitelijk een op maat gesneden vakantie speciaal voor jou. Afhankelijk van het weer en de tijd van het jaar fietsen we elke dag een totaal andere route in een zeer gevarieerd gebied. Geen vakantieweek is hetzelfde, de groepsgrootte varieert, maar we hebben allemaal één doel: een fantastisch mooie fietsweek in een supergaaf land met een overdaad aan natuur, cultuur, lekker eten en gastvrijheid. Fietsvakanties in Hongarije worden gedaan op e-mountainbikes (e-MTB's) die wij voor je hebben klaarstaan. Je hoeft dus geen mee te nemen, alles is voor je geregeld. Onze fietsvakanties zijn geschikt voor iedereen met enige conditie van 18 tot 88 jaar. Uiteraard hebben we allerlei veiligheidsmaatregelen genomen door allereerst goede begeleiding van onze ervaren fietsgidsen en de fietshelm die je van ons meekrijgt (dragen verplicht).
Een MTB-week van dag tot dag

Een vakantie met MTB-fietsweek (groepsreis) is inclusief:

Vliegreis

De groepsreis Fiets-vakantie is inclusief de vliegreis van Amsterdam naar Boedapest.

Transfers Boedapest

Onze chauffeur haalt de groep op bij aankomst op het vliegveld in Budapest. Alles goed geregeld.

Alle maaltijden thuis

Heerlijk maaltijden en Hongaarse feestavond zijn inbegrepen in de reissom.

1 vrij dag tussendoor

Naar eigen inzicht te besteden.

Schitterende tochten

In een zeer gevarieerd gebied.

Prima begeleiding

Onze begeleiding is NL-talig.
"Heerlijke fietsvakantie"
Hi Annerie en Jean, bedankt voor de heerlijke fietsvakantie die wij bij jullie mochten doen. De nieuwe e-MTB's reden als een speer, stijl omhoog, over de heerlijke bospaden, het was in één woord: Super!
Ron en Linda Mellaarts, Merskem
"Het prachtige  landschap"
Fietsen door het prachtige Hongaarse landschap is nog nooit zo makkelijk geweest. De e-bikes deden het fantastisch! Jullie hebben het goed voor elkaar! Bedankt voor de mooie week, zeker voor herhaling vatbaar.
Ank Verdonk, Tegelen
"Een mooie omgeving"
De fietsvakantie met gids Jean was fantastisch. Wat een mooie omgeving om met de MTB te doen. Door bossen, verlaten dorpjes, open velden, langs meertjes. Zeker een aanrader voor elke fietsfanaat.
Bas Bergsma, Drachten

 De MTB-fietsweek

Jouw vakantie omvat 8 dagen (bijvoorbeeld zondag t/m zondag) met inbegrip van 5 dagen mountainbiken met gidsen). Elke dag rijden we in een ander, afwisselend gebied.

Een MTB fietsweek van dag tot dag:

Dag 1, aankomstdag in Somogyacsa.

Na aankomst op het vliegveld in Budapest staat onze bus klaar voor transfer naar Somogyacsa. U wordt ontvangen met een Hongaars welkomstdrankje en hapje in de centrale bar. We maken kennis met de groep en u ontvangt de sleutel van uw kamer.

Aankomst in Budapest

Dag 2, de 1e tocht op geweldige MTB's.

Na een goed ontbijt maken we ons klaar voor de eerste fietstocht direct in de omgeving van het dorp. We maken direct de lunch klaar (die nemen we mee) en fietsen vandaag de '4-dorpen-route', zodat je een mooie indruk krijgt hoe het leven in Hongarije er uit ziet. We komen gaandeweg de dag een aantal dorpen tegen die allen zijn gelegen in het Koppány Natuurpark. De tocht is 65km dus we komen weer op de locatie om ca. 14 a 14.30 uur. Voor de avondmaaltijd is uiteraard gezorgd, en de bar is geopend tot 23.00 uur.

Groepsfietsvakantie dag 2

Dag 3, Balatonmeer en Soborpark.

Na het ontbijt vertrekken we met onze bus (en MTB's) naar het beginpunt van de route 'Kereki' in een prachtig fietsgebied nabij het Balaton-meer. De tocht is ruim 75 km en we komen langs prachtige plaatsen als bijv. een kasteelruïne, een uitkijktoren, ongerepte natuur en een mooi beeldenpark (Sobor-park) met houten en uit steen gehouwen beelden. We komen tevens op het hoogste punt van de provincie aan. Tussen de middag nuttige we de lunch in een klein cafeetje in het wijn-dorpje Kötsce. Deze tocht is zeer gevarieerd, het landschap heel afwisselend. Dan door een dicht bos, later over open vlakten, langs bosranden, een laaggelegen moerasgebied en prachtige vegetatie langs de route. We komen zeker herten en andere dieren tegen. In de loop van de middag gaan we met onze bus weer terug naar Somogyacsa.

Groepsfietsvakantie dag 3

Dag 4, Deseda-meer - Kaposvár.

Vandaag gaan we naar het zuiden en komen bij het Deseda-meer vlakbij de provinciehoofdstad Kaposvár. We fietsen hier naar dit gebied toe. De fietsroute gaat rond het meer en we starten bij de camping aan de zuidkant vlakbij de stuwdam. Op het eerste gedeelte komen we nog wat bebouwing tegen maar gaandeweg neemt de prachtige natuur het over. Een afwisselend pad langs vennetjes en kreken, over een mooi eiland richting de noordkant van het meer alwaar we de lunch nuttigen op een prachtige lunchplek. De lunch is geheel verzorgd door Artventures dus we nemen vandaag niets mee. s-Middags gaan fietsen we richting het Arboretum. Dit is een mooie natuurtuin met bijzondere planten en bomen, waarna we over de brug weer richting de zuidkant van het meer fietsen. Zo rond 16.30/17.00 uur zijn we weer terug bij de stuwdam voor vertrek naar onze locatie in Somogycasa.

Groepsfietsvakantie dag 4

Dag 5, Vrije dag zelf te besteden.

Vandaag is een vrije dag die je naar eigen inzicht kan besteden. Je kunt gaan fietsen of wandelen, lezen, of gewoon niets doen, maar soms gaan we met onze bus naar bijv. Kaposvár of andere leuke plaatsen in de omgeving zoals Igal waar een heerlijk wellness centrum is gevestigd met diverse (geneeskrachtige) baden. Een echte aanrader. De avondmaaltijd nuttigen we in een klein restaurantje in Igal waarna we ca. 21.00 weer terug zijn in ons dorp. De avond is ook uiteraard weer vrij te besteden.

Groepsfietsvakantie dag 5Thermálbad Igal - zwemparadijs

Dag 6, Bosgebied Ságvár - Balaton.

Vandaag fietsen we naar Ságvár over de plaats Tab. Deze route is ook weer zeer afwisselend met halverwege de dag een zeer steile klim om op de vrij hoge heuvelrug te komen. We hebben hier en daar uitzicht op het Balatonmeer. Verder nemen we de lunch s-ochtends al mee die we kunnen gebruiken op een mooie lunchplek nabij een meertje. De natuur van deze fietsroute is ook weer prachtig en we fietsen feitelijk om 2 grote heuvels heen en zelfs doorheen, middels een aantal grotten die we tegenkomen, maar ook een 300 jaar oude boom, wijnheuvels en fietsen via de wijnvelden naar boven.

Groepsfietsvakantie dag 6Bosgebied bij Ságvár - Balaton

Dag 7, Fietsen op Tihany - Balaton.

Meestal op de zaterdag vertrekken we naar schiereiland Tihany dat is gelegen in het Balatonmeer. We steken met de pont het meer eerst over, of we parkeren nog aan onze kant en gaan er met de fiets op. We starten de fietstocht bij het grote hotel waarna we snel de bossen intrekken. We komen op mooie plaatsen en bijzondere natuur, een verlaten kerk uit vroege middeleeuwen, en bijzondere rotspartijen miljoenen jaren geleden ontstaan. Zodra we het bos uit zijn komen we langs het meer (Bélsõ-Tó) naar het centrum van het dorpje waar een heerlijke lunch op ons wacht. s-Middags begint het 'echte werk', eerst langs de 800 jaar oude grotwoningen waar monniken leefden en daarna via de binnen-meertjes het eiland rond aan de zuidkant. Een stevige maar zeer mooie fietstocht die ons uiteindelijk weer brengt bij de pont alwaar we zijn gestart. s-Avonds wacht ons dan een heuse 'Hongaarse avond' met pörkölt (Goulash) op het vuur en indien mogelijk live-muziek. Het is de laatste avond van een prachtige week fietsen.

Groepsfietsvakantie dag 7Fietsen op het schiereiland Tihany - Balatonmeer

Dag 8, Afscheid en terugreis.

Na het ontbijt vertrekken we op de juiste tijd naar Budapest (ruim 4 uur voor vertrek vliegtuig). De regel is om dan ca. 2 uur vooraf aanwezig te zijn, waarna we je uitzwaaien voor vertrek naar huis.

Groepsfietsvakantie dag 8

High lights van deze vakantie:

Compleet verzorgde week, inclusief de vliegticket, transfers, maaltijden en natuurlijk de e-MTB's met veel vermogen, geveerd en goed onderhouden.
Schitterende gebieden om met de MTB te fietsen. O.a. Balatonmeer, Deseda meer, bosgebieden van Outer-Somogy.
Een vrije dag om naar eigen inzicht te besteden. Je kunt een stad bezoeken, zwemmen of lekker lui in een hangmat genieten van het mooie weer. Onze chauffeur rijdt, op verzoek,  graag ergens heen waar het goed toeven is. Je kunt natuurlijk ook zelf nog lekker gaan fietsen. Routes hebben we meer dan genoeg voor je.
Heerlijke maaltijden inbegrepen, ’s Morgens ons uitgebreide ontbijt buffet, ‘s avonds diner op de buitenterrassen en op een van de dagen is er een Hongaarse avond met originele Hongaarse goulash en live-muziek waarbij dansen absoluut mag!
Schitterende accommodatie met mogelijkheid voor een kamer voor jezelf. Grote terrassen met (privé) zwembad, goede bedden, een woon-kamer met NL-TV, Wifi over de gehele locatie en een eigen keuken.


Download gratis onze fietsvakantie brochure

Fietsvakantie-brochure Fietsen in HongarijeHou je van fietsen en wil je eens kijken welke soorten fietsroutes er zijn in Hongarije? Download dan eerst onze fietsbrochure.

Accommodatie tijdens je MTB-fietsvakantie

Tijdens je MTB-fietsvakantie verblijf je in één van onze vakantievilla's. Alle vakantievilla's zijn voorzien van een woonkamer, keuken, douche/toilet en meerdere slaapkamers. De slaapkamers zijn voorzien van een bij aankomst gevulde minibar. In de woonkamer vindt je verder een TV-dvd-speler, en er is Wi-Fi over de gehele locatie. Je kunt boeken voor een één- of twee-persoons kamer.