Heerlijk fietsen

in Hongarije

Beleef een heerlijke fietsvakantie

in een schitterende omgeving

Heerlijk fietsen

in Hongarije
Beleef een heerlijke fietsvakantie 

in een schitterende omgeving

Prachtige fietsgebieden

Door bosgebieden, langs meren en door verstilde dorpjes. 

Mooie accommodaties

Je verblijft in luxe vakantiehuizen voorzien van alle gemakken.

Uitstekende fietsen

Onze e-Bikes  zijn  250 Watt, voor­zien van 2 accu's , min. 100km.

Voor komend seizoen organiseren wij geen fietsvakanties

Volledig door ons op maat geregeld

Jouw fietsvakantie in Hongarije is flexibel en geheel variabel maar bovenal fantastisch! De natuur is schitterend en je fietst door dorpjes waar de tijd 40 jaar heeft stilgestaan. De wegen zijn goed berijdbaar en je vindt er ook steeds meer fietspaden. Ook fiets je over echte veldwegen die de dorpen met elkaar verbinden, door bossen en langs prachtige meertjes. In de stadjes vindt je prachtige gebouwen en er is doorgaans van alles te doen. Je verblijf is geregeld in één van onze luxe vakantievilla's met privé zwembad, terrassen, TV en wifi. Als je wilt kun je gebruik maken van een uitgebreid ontbijt in onze bar, waar je dan ook de lunchpakketjes voor onderweg kunt klaarmaken. Maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen die lunch te nuttigen in de vele restaurantjes en barretjes op de route. Als je wilt kunnen wij de vliegtickets voor je regelen, maar uiteraard kun je dat ook zelf doen als je dat prettiger vind. Met auto en eigen fietsen komen is vanzelfsprekend ook prima. Je bent dan wel een tijdje onderweg. Kortom; stel je eigen fietsvakantie samen en we zien je in Hongarije.
Een fietsvakantie van dag tot dag

Een fietsvakantie in Hongarije (individueel) is in- of exclusief:

Vliegreis

Tegen kostprijs kunnen wij de vliegtickets voor je regelen. Transfer is dan gratis inbegrepen.

Transfers Boedapest

Onze chauffeur haalt jullie op bij aankomst op het vliegveld in Boedapest. Alles goed geregeld.

Maaltijden o.b.v. HP

De maaltijden zijn op basis van half-pension, dus ontbijt en lunch. Avonddiners regel je makkelijk zelf.

Eigen fietsen of eBikes

Je kunt onze eBikes gebruiken of je neemt je eigen fiets(en) mee.

Schitterende tochten

Wij hebben 10-tallen fietstochten voor je klaarliggen (kaart + GPS)

Diverse extra's

Hongaarse avond met live-muziek en dans. Pörkölt-Goulash maaltijd.
"Heerlijke fietsvakantie"
Hi Annerie en Jean, bedankt voor de heerlijke fietsvakantie die wij bij jullie mochten doen. De nieuwe e-MTB's reden als een speer, stijl omhoog, over de heerlijke bospaden, het was in één woord: Super!
Ron en Linda Mellaarts, Merskem
"Het prachtige  landschap"
Fietsen door het prachtige Hongaarse landschap is nog nooit zo makkelijk geweest. De e-bikes deden het fantastisch! Jullie hebben het goed voor elkaar! Bedankt voor de mooie week, zeker voor herhaling vatbaar.
Ank Verdonk, Tegelen
"Een mooie omgeving"
De fietsvakantie met gids Jean was fantastisch. Wat een mooie omgeving om met de MTB te doen. Door bossen, verlaten dorpjes, open velden, langs meertjes. Zeker een aanrader voor elke fietsfanaat.
Bas Bergsma, Drachten

 De individuele fietsvakantie

Jouw vakantie kun je geheel variabel plannen maar we geven hier een voorbeeld van een 8-daagse fietsvakantie  (bijvoorbeeld 1 week van zondag t/m zondag) met inbegrip van 6 dagen fietsen. Elke dag rij je in een ander, afwisselend gebied.

Een E-bike fietsvakantie van dag tot dag:

Dag 1, aankomstdag in Somogyacsa.

Na aankomst op het vliegveld in Boedapest staat onze bus klaar voor transfer naar Somogyacsa. Met eigen vervoer kunt je je auto kosteloos parkeren op onze locatie. We geven een kleine rondleiding door de vakantie-woning en je krijgt een instructie m.b.t. het gebruik van de E-bikes. Daarna een lekker drankje of een duik in het zwembad.

Aankomst in Budapest

Dag 2, de 1e tocht op de E-bike (of eigen fietsen)

Na een goed ontbijt maken kun je aanvangen voor de eerste fietstocht direct in de omgeving van het dorp. Tijdens het ontbijt kun je je lunch klaarmaken voor onderweg, of je luncht in een bar of bistró onderweg. Vandaag fiets je de '4-dorpen-route', zodat je een mooie indruk krijgt hoe het leven in Hongarije er uit ziet. Je komt gaandeweg de dag een aantal dorpen tegen die allen zijn gelegen in het Koppány Natuurpark. De tocht is 65km dus je komt weer op de locatie om ca. 14 a 14.30 uur. De avondmaaltijd kun je in een gezellig restaurantje in de omgeving nuttigen of je doet nog even inkopen in de lokale buurtsuper en je gaat zelf aan de gang in de eigen keuken op locatie.

Groepsfietsvakantie dag 2

Dag 3, Balatonmeer en Soborpark.

Na je ontbijt vertrek je per fiets naar het fietsgebied rond Kereki-vár nabij het Balaton-meer. De tocht is ruim 75 km en je komt langs prachtige plaatsen als bijv. een kasteelruïne, een uitkijktoren, ongerepte natuur en een mooi beeldenpark (Sobor-park) met houten en uit steen gehouwen beelden. je komt tevens op het hoogste punt van de provincie aan. Tussen de middag nuttig je de lunch in een klein cafeetje in het wijn-dorpje Kötsce. Deze tocht is zeer gevarieerd, het landschap heel afwisselend. Dan door een dicht bos, later over open vlakten, langs bosranden, een laaggelegen moerasgebied en prachtige vegetatie langs de route. Je komt zeker herten en andere dieren tegen. In de loop van de middag ga je weer richting Somogyacsa om daar moe maar voldaan weer een mooie avond te beleven.

Groepsfietsvakantie dag 3

Dag 4, Deseda-meer - Kaposvár.

Vandaag ga je per fiets naar het zuiden en kom je uit bij het Deseda-meer vlakbij de provinciehoofdstad Kaposvár. De fietsroute gaat rond het meer die bij de camping aanvangt aan de zuidkant vlakbij de stuwdam. Op het eerste gedeelte kom je nog wat bebouwing tegen maar gaandeweg neemt de prachtige natuur het over. Een afwisselend pad langs vennetjes en kreken, over een mooi eiland richting de noordkant van het meer alwaar je de lunch kan nuttigen op een prachtige plek. s-Middags fiets je richting het Arboretum. Dit is een mooie natuurtuin met bijzondere planten en bomen, waarna je over de brug weer richting de zuidkant van het meer fietst. Zo rond 16.30/17.00 uur ben je weer terug bij de stuwdam en fietst weer richting Somogycasa.

Groepsfietsvakantie dag 4

Dag 5, Tab-regio naar Síofok.

De mooie tocht die vandaag op het programma staat gaat via een aantal dorpen richting het stadje Tab. Een leuk regiostadje waar van alles is te doen, bijv. op woensdagochtend is er markt. Vanaf Tab zijn er nieuw aangelegde fietspaden naar Síofok, een mooie badplaats gelegen aan het machtige Balatonmeer. Síofok-Balaton is een prachtige fietsregio, en er is onderweg van alles te beleven en te bekijken, en natuurlijk de terrasjes voor de nodige drankjes en niet te vergeten de lunch. Zo rond 14.30 a 15.00 uur ben je terug in Somogyacsa, het dorp waar je verblijft.

Dag 6, Bosgebied Ságvár - Balaton.

Vandaag fiets je naar Ságvár wederom over de plaats Tab. Deze route is ook weer zeer afwisselend met halverwege de dag een zeer steile klim om op de vrij hoge heuvelrug te komen. Je hebt hier en daar uitzicht op het Balatonmeer. Op een mooi plekje bij een charmant meertje kun je de lunch die je ’s ochtends hebt klaargemaakt heerlijk gebruiken. De natuur op deze fietsroute is ook weer prachtig en je fietst feitelijk om 2 grote heuvels heen. Sterker nog, via een aantal grotten ga je er zelfs doorheen. Op de route kom je ook nog langs een 300 jaar oude boom en de nodige wijnheuvels.

Groepsfietsvakantie dag 6Bosgebied bij Ságvár - Balaton

Dag 7, Fietsen op Tihany - Balaton.

Vooral op de zaterdag, als er markt is, is het leuk om naar het schiereiland Tihany te gaan, dat is gelegen in het Balatonmeer. Na een forse fietstocht steek je met de pont het meer eerst over en je start je verkenning van Tihany bij het grote hotel waarna je snel de bossen intrekt. Je komt op mooie plaatsen en bijzondere natuur, een verlaten kerk uit vroege middeleeuwen, en bijzondere rotspartijen miljoenen jaren geleden ontstaan. Zodra je het bos uit bent kom je langs het meer (Bélsõ-Tó) en niet lang daarna bevind je je in het centrum van het dorpje waar je heerlijk kan lunchen bij restaurant De Stég. 's-Middags begint het 'echte werk', eerst langs de 800 jaar oude grotwoningen waar monniken leefden en daarna via de binnenmeertjes het eiland rond aan de zuidkant. Een stevige maar zeer mooie fietstocht die je uiteindelijk weer brengt bij de pont waar je gestart bent. 's-Avonds wacht je dan een heuse 'Hongaarse avond' met pörkölt (Goulash) op het vuur en indien mogelijk live-muziek. Het is de laatste avond van een prachtige week fietsen.

Groepsfietsvakantie dag 7Fietsen op het schiereiland Tihany - Balatonmeer

Dag 8, Afscheid en terugreis.

Na het ontbijt vertrek je op de juiste tijd naar Boedapest (ruim 4 uur voor vertrek vliegtuig). De regel is om dan ca. 2 uur vooraf aanwezig te zijn, waarna we je uitzwaaien voor vertrek naar huis. Ben je met eigen vervoer dan vertrek je in de ochtend om je vakantie te vervolgen of op jullie terugreis te gaan.

Groepsfietsvakantie dag 8


Een complete E-bike week zoals hier omschreven kost je, op basis van eigen vervoer, maar met onze fietsen, slechts ca. € 655,- pp.

High lights van deze vakantie:

Compleet verzorgde individuele fietsweek, eventueel inclusief de vliegtickets, transfers, maaltijden en natuurlijk de E-bikes (Giant of gazelle) met veel vermogen, geveerd en goed onderhouden.
Schitterende gebieden om met te fietsen. O.a. Balatonmeer, Deseda meer, bosgebieden van Outer-Somogy.

Elke dag fietsen, van dorp naar dorp, over veelal goede fietspaden in een ander prachtig  gebied. Maar ook door bossen en stadjes waar je diverse mooie bezienswaardigheden bekend in de regio kunt bekijken.

Heerlijke maaltijden inbegrepen, ’s Morgens ons uitgebreide ontbijt buffet, ‘s avonds diner op de buitenterrassen en op een van de dagen is er een Hongaarse avond met originele Hongaarse goulash en live-muziek waarbij dansen absoluut mag!
Schitterende accommodatie. Grote terrassen met (privé) zwembad, Een eigen keuken, goede bedden en een woonkamer met NL-TV en Wifi over de gehele locatie.


Download gratis onze fietsvakantie brochure

Fietsvakantie-brochure Fietsen in HongarijeHou je van fietsen en wil je eens kijken welke soorten fietsroutes er zijn in Hongarije? Download dan eerst onze fietsbrochure.

Accommodatie tijdens je fietsvakantie

Tijdens je individuele fietsvakantie verblijf je in één van onze luxe vakantievilla's met privé zwembad en diverse terrassen. Alle vakantievilla's zijn voorzien van een woonkamer, keuken, douche/toilet en meerdere slaapkamers.  In de woonkamer vindt je verder een TV-dvd-speler, en er is Wi-Fi. Je kunt de maaltijden zelf bereiden of je kunt het ontbijt nuttigen in onze bar. Desgewenst kunnen wij ook de avondmaaltijden verzorgen, of een heuse Hongaarse avond met live-muziek en dans.